Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El Servei Meteorològic de Catalunya alerta d'un nou episodi de calor per als propers dies

No es descarta que l'episodi s'allargui fins a final de mes
 
La previsió meteorològica pels propers dies indica l'arribada d'una massa d'aire càlid procedent del sud que farà pujar la temperatura arreu de Catalunya. Tot i que la calor afectarà tot el país, dimecres l'augment tèrmic es notarà especialment a les comarques interiors, ja que la marinada frenarà la pujada de la temperatura prop del litoral. Dijous, en canvi, l'entrada de vent de llebeig (sud-oest) podria fer pujar més la temperatura al litoral i al prelitoral i mantenir-se estable a l'interior. La irrupció càlida a nivells baixos arribarà al seu punt màxim la nit de dimecres a dijous, quan la temperatura, a 1500 metres a la vertical de Barcelona, arribarà als 26 graus.

Aquesta situació meteorològica fa preveure que se superi el llindar de temperatura màxima extrema dimecres i dijous, és a dir, la superació del percentil 98 de la temperatura màxima diària d'estiu. Alguns valors indicatius d'aquest llindar que es podrà superar són els 38 ºC de Lleida, els 36,5 ºC de Girona, els 33,1 ºC de Barcelona o els 31,3 ºC de Tarragona.

Durant el cap de setmana la calor afluixarà, però molt lleugerament, per tornar a intensificar-se a principis de la setmana vinent. Així doncs, sembla que l'episodi d'altes temperatures serà llarg, i no es descarta que pugui arribar a estendre's fins a finals de mes de juliol.

A causa d'aquesta situació el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de nivell 1 de temperatura màxima extrema, arran de la previsible superació d'aquest llindar dimecres 22 i dijous 23 de juliol. En funció de les previsions, i en cas que es consideri que el llindar es pugui seguir superant els dies següents, l'avís passaria a ser de nivell 2 per onada de calor (tres o més dies seguits de superació del llindar).


Més informació a www.meteo.cat

Publicació 21.07.2009
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina