X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Aquest estiu es controlarà el trànsit de vehicles al centre amb càmeres de seguretat

El pròxim dimecres 15 de juny comencen les restriccions de trànsit al centre del poble. Com l'any passat, el carrer Consolat de Mar estarà tancat de dilluns a diumenge de 12 a 21 hores, excepte per als veïns. La novetat d'aquest any és que desapareix la tanca situada a l'alçada de la Torre de Plaça, ja que es controlaran els vehicles que accedeixin als carrers afectats mitjançant càmeres de seguretat. Aquestes càmeres començaran a funcionar el mateix dia 15 de juny i registraran nit i dia totes les matrícules dels vehicles que hi circulin, sancionant els que no estiguin autoritzats.

Les targes deixen de ser vàlides
Per aquest motiu, i com ja s'ha informat als veïns i veïnes afectats dels carrers Consolat de Mar, Nou, Ferrocarril i Avinguda del Dr. Furest, les targes d'accés distribuïdes fins ara ja no tindran validesa. Aquests veïns no s'han de preocupar ja que, si tenien la matrícula especificada a la tarja d'accés, aquesta ja queda automàticament inclosa a la base de dades dels vehicles autoritzats. En el cas d'haver de sol·licitar la introducció d'una nova matrícula, cal que aporteu el permís de circulació del vehicle i un justificant del domicili on residiu presencialment a l'OAC de la Policia Local entre les 9 i les 2 del migdia de dilluns a divendres, o per correu electrònic a policia@santpol.cat

Pacificació del trànsit
La pacificació del trànsit al centre de la vila i la prioritat del vianant sempre han estat l'objectiu d'aquest govern. Amb la finalitat de reduir el volum de vehicles als carrers del centre, any rere any s'han distribuït adhesius i targetes d'accés per a veïns i veïnes, s'han senyalitzat els carrers del centre i la façana marítima i tancat al trànsit rodat establint uns horaris per a vianants. Malgrat totes aquestes mesures que s'han pres per millorar la qualitat de vida dels santpolencs i reduir el trànsit de vehicles, soroll i contaminació generada per gaudir del nostre entorn sense perill, encara hi ha vehicles que no compleixen aquestes restriccions. És per això que l'Ajuntament ha decidit donar un pas més amb la instal·lació d'aquestes càmeres.

Accés Dr. Furest només per a veïns
D'altra banda, recordem que l'accés de vehicles a l'Avinguda del Dr. Furest només està permés als veïns, i en horari de 23 a 12h i de 15 a 18h per als que no disposen de pàrquing. Fora d'aquests horaris només podran passar els vehicles que disposin de plaça de garatge, com fins ara.

Atenció veïns de la Riera
Pel que fa al carrer de la Riera, els horaris de tancament al trànsit seran els mateixos que els del centre, de dilluns a diumenge de 12 a 21 hores, igual que l'any passat. Recordem als veïns d'aquest carrer que, encara que hi puguin accedir durant aquests horaris, hauran de sortir per la mateixa Riera, ja que els seus vehicles no estaran autoritzats a passar pel carrer Consolat del Mar.
De totes maneres, i depenent del volum de vianants a aquestes zones, l'Ajuntament es reserva el dret de variar aquests horaris de tancament. 

Urgències i casos especials
En cas d'urgències i casos especials, si és imprescindible accedir amb vehicle a la zona restringida, cal avisar prèviament a la patrulla de la policia local al telèfon 609 306 609 i enviar un correu electrònic a policia@santpol.cat o a través de l'aplicació del mòbil santpolAPP justificant la necessitat.

Temes relacionats
Publicació 10.06.2016
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina