X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Revisions gratuïtes de la pressió ocular per prevenir el glaucoma

L'Ajuntament de Sant Pol posa a disposició de la ciutadania la possibilitat de  realitzar una prova de pressió intraocular a través de la Fundació Barraquer.
 
Aquest divendres 8 de juny, un equip mèdic de la Clínica Oftalmològica Barraquer es desplaçarà fins a Sant Pol de Mar per realitzar revisions de la pressió intraocular (PIO) sense cap mena de cost. L'Ajuntament de Sant Pol ha autoritzat aquests treballs de detecció precoç a l'equip mèdic de la clínica per aconseguir 3 objectius. D'una banda, es vol satisfer una necessitat educacional per conscienciar a la població sobre la importància de fer-se les revisions periòdiques. D'altra banda, realitzar una tria per detectar precoçment pacients amb aquesta afecció, el que donarà lloc al darrer dels objectius, un estudi poblacional que servirà per descriure les característiques comunes entre les persones afectades.
 
Les proves tindran lloc durant el matí d'aquest divendres i seran supervisades per un metge de la Clínica Oftalmològica Barraquer, que anirà acompanyat per 2 persones més. La revisió de la pressió intraocular és totalment indolora i es realitza en menys de 5 minuts. Poc després, els pacients coneixen el resultat de la prova i saben si hi ha indicis de glaucoma, una malaltia irreversible del nervi òptic que pot ser deguda a diverses causes, entre elles, tenir la pressió intraocular elevada, un dels factors de risc més importants. Aquesta afecció constitueix la segona causa de ceguesa al món occidental i el 50% de les persones que la pateixen no ho saben, per aquest motiu es coneix com la «ceguesa silenciosa».
 
La detecció precoç i sotmetre's a un tractament a temps milloren ostensiblement el pronòstic visual de la malaltia, evitant la progressió cap a la ceguera. Si voleu fer-vos aquesta revisió gratuïta, podeu reservar la vostra hora trucant al telèfon 93 760 01 52 i preguntar per la Sra. Sònia (9:00 a 14:00 hores).  Les cites s'assignaran entre les 10 i les 13 hores. A més de gestionar les visites, l'Ajuntament de Sant Pol cedirà la segona planta de Ca l'Arturo per portar a terme aquestes revisions. Qui participi a la campanya té assegurada la confidencialitat de les seves dades, tant personals com mèdiques, a les que només tindrà accés el personal responsable del control de qualitat i anàlisi de les dades.
 
 

Temes relacionats
Publicació 04.06.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina