X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Un exemplar de tortuga babaua visita la platja del Morer de Sant Pol de Mar

Especialistes han observat que l'animal marí va intentar fer un niu a la zona sense èxit.
 
Aquest dimarts una usuària de la platja del Morer va avisar als Serveis Tècnics de l'Ajuntament de Sant Pol perquè sospitava que una espècie de tortuga havia estat a aquest paratge natural. Moments després, l'equip de Medi Ambient es va desplaçar a la zona, acompanyats de l'especialista de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina, Aida Tarragona i d'agents rurals.
 
Després d'inspeccionar la zona, els tècnics van determinar que, tot i que no s'havia vist l'exemplar, una tortuga de l'espècie babaua (caretta caretta) havia visitat la nostra platja per intentar posar ous, encara que finalment no ho pogués aconseguir.
 
La tortuga babaua és la tortuga marina més petita i abundant de la costa Mediterrània. La seva longitud podria arribar aproximadament a 120 cm i el seu pes a 120 Kg. Aquesta espècie es localitza pràcticament en tots els mars i oceans càlids del planeta , depenent del seu cicle de vida. De les 3 espècies de tortugues que hi ha, a la costa Mediterrània la tortuga babaua és la més abundant i es pot observar amb més facilitat al mar d'Alboran i el mar Adriàtic.
 
Des de la Regidoria de Medi Ambient agraeixen a la Sra. Montse Main la seva sensibilitat i col·laboració en aquest cas.

Temes relacionats
Publicació 13.07.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina