X
Pressupost Participatiu 2024
Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
«No és No», la campanya de Festa Major per evitar assetjaments i agressions

De forma paral·lela, Creu Roja Joventut Catalunya realitzarà aquest dissabte una acció informativa dinàmica.
 
La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Mar treballà durant aquesta Festa Major per posar fi a tota forma de  violència masclista. Per fer-ho possible, s'ha activat a nivell local la ja coneguda campanya «No és No», a través de la qual es difondran missatges antimasclistes per evitar comportaments discriminatoris. L'acció es portarà a terme mitjançant uns cartells gegants que estaran ubicats a algunes faroles del Parc del Litoral, al Passeig Dr. Furest, a la Riera i, fins tot, a davant de l'Ajuntament, mitjançant els quals es reivindicarà la necessitat de seguretat i respecte en els espais de lleure. 
 
Com es pot observar a les imatges adjuntes, hi hauran 4 tipus de banderoles gegants que fonamentalment recordaran la responsabilitat que implica presenciar actes violents de qualsevol tipus. Davant d'una agressió o vexació, ja sigui per motiu de gènere, identitat o orientació sexual, el protocol d'actuació que ha de seguir la persona que ho detecti és el de trucar a la Policia Local de Sant Pol (609 306 609) i/o al telèfon Contra la Violència Masclista (900 900 120).
 
Dinàmiques per informar i evitar riscos
 
Amb l'objectiu de reforçar aquesta campanya, la nit d'aquest dissabte, 21 de juliol, un equip de Creu Roja Joventut realitzarà una intervenció dinàmica emmarcada dins del projecte «Som.Nit».  Amb aquesta acció, l'entitat social té la voluntat d'informar i reduir  els riscos derivats de determinades conductes a partir de 5 eixos temàtics: consum de drogues, primers consums, conducció, relacions sexuals i violència masclista en espais d'oci nocturn.
 
El voluntariat de Creu Roja Joventut desenvoluparà a la zona de la platja de les barques actuacions directes amb les que s'oferiran targetes d'informació i reducció de riscos sobre consum de drogues, alcoholímetres d'un sol ús, així com també es distribuiran preservatius masculins i vaginals. De la mateixa manera, especialistes en l'àmbit de la prevenció proposaran diverses activitats lúdiques amb les que, tothom qui hi participi, podrà fixar millor els conceptes apresos.   
 
 

Publicació 18.07.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina