X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El consistori dóna una oportunitat laboral a 5 persones aturades

El programa «Treball i Formació» facilitarà competències professionals a les persones seleccionades gràcies a l'experiència laboral que obtindran.

Aquest mes de febrer l'Ajuntament de Sant Pol de Mar ha incorporat a la seva plantilla cinc persones que es beneficiaran del programa «Treball i Formació», un projecte laboral que s'ha aconseguit gràcies a la col·laboració del Consell Comarcal del Maresme i que pretén ajudar a un sector molt determinat de la població durant un període de temps.

Aquest programa està adreçat a persones amb dificultats d'inserció laboral, inscrites al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO) i que compleixin els requisits següents:

  • Persones no perceptores de prestació per desocupació o subsidi, i persones no perceptores de l'ajut del programa de requalificació professional PREPARA, preferentment més grans de 45 anys (PANP 6 ó 12)
  • Persones destinatàries de la Renda Garantida Ciutadana (PRGC)
  • Dones víctimes de violència de gènere o dones en situació DONO no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni de l'ajut PREPARA, preferentment més grans de 55 anys
L'objectiu del programa «Treball i Formació» és facilitar a les persones en situació d'atur amb més dificultats l'accés al mercat de treball i millorar la seva ocupabilitat facilitant-los competències professionals mitjançant l'experiència laboral, i tot, en un entorn productiu real i amb formació professionalitzadora.
 

Diferents col·lectius beneficiaris

L'any 2013, l'Ajuntament de Sant Pol de Mar va començar a sol·licitar l'execució de projectes no estructurals i de caràcter públic i social al Consell Comarcal del Maresme, que és qui formalitza  la sol·licitud de subvenció al Servei d'ocupació de Catalunya. El passat 17 de desembre va arribar la resolució favorable de la sol·licitud amb cinc projectes aprovats que donarien feina a diferents col·lectius regulats dins del mateix programa.

A partir d'aquell moment, es va iniciar el protocol de contractació de cada servei i el consistori santpolenc va començar a entrevistar un total de 33 persones que optaven als 5 projectes (especificats en el següent requadre). Un cop realitzada la selecció, les persones escollides (3 dones i 2 homes) han signat recentment els seus contractes a la seu del Consell Comarcal del Maresme a Mataró i s'han incorporat al seu lloc de treball dins de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar.
 

Nº de serveis sol·licitatsNom del servei sol·licitat                         Nom del projecte a executar al municipi
 1Peó de pintura i empaperamentReordenació de la senyalització, manteniment i conservació del mobiliari urbà. (12 mesos)
 1Auxiliar AdministrativaDigitalització de la documentació municipal (12 mesos)
 1Operari de la construccióReparació i manteniment de les voreres del nucli urbà  i urbanitzacions (6 mesos)
 1Operària neteja viàriaManteniment via pública i mobiliari de les urbanitzacions: Urbapol, Can Pi, Rajoleria, Serrat del Mas, Cassarell i La Marina (6 mesos)
 1Operària jardineriaReforç manteniment de la zona del Parc del Litoral (6 mesos)

 

Publicació 07.02.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina