Tasta la perla verda del Maresme amb aquestes jornades gastronòmiques

dimecres, 6 Març, 2019
Durant dos mesos, restaurants, artesans gastronòmics i establiments de venda de productes d’alimentació maresmencs oferiran les seves creacions gastronòmiques basades en el pèsol.
 
Les jornades del pèsol del Maresme es celebraran durant aquest mes de març i abril a diferents municipis de la comarca, entre ells Sant Pol de Mar. Tots els establiments participants oferiran plats i productes amb elaboracions singulars que tindran un denominador comú: el pèsol com a protagonista. 
 
Amb el títol “Temps de pèsols al Maresme”, el Consorci de Turisme Costa del Maresme ha editat un díptic que inclou tant els esdeveniments gastronòmics relacionats amb el pèsol, com ara la XXV Pesolada de Caldes d’Estrac, com els principals productors de pèsols de la comarca o, fins i tot, alguna recepta que inclou a1quest ingredient tant característic de la nostra zona.
 A la nostra població, trobareu diversos restaurants i altres establiments gastronòmics on podreu assaborir aquest petit luxe pel paladar:

 
El Sot del Morer
Ctra. N-II, Km. 664,7
Tel. 93 760 11 05
www.elsotdelmorer.com
 
Plat:
Amanida de bacallà esqueixat amb pèsols i vinagreta de
tomàquet 12,00 €
Remenat d'ou amb pèsols i botifarra negra 9,00 €
Arròs caldós de bacallà amb pèsols i cloïsses 17,50 €
Maridatge amb: Invita Rosé del celler Castillo de Sajazarra.
DO Alella 14 € /ampolla
 
La Casa Nostra
La Riera, 13
Tel. 93 760 11 62
www.lacasanostra.cat
Els horaris d’obertura del restaurant:
Dijous i divendres: de 20 a 23 h
Dissabte i diumenge: de 13.30 a 16 h
 
Plat:
Penne Rigate Sperlinguese, amb bacó, ceba pèsols del
Maresme, crema de llet i parmesà
Maridatge amb: Invita Blanc del celler Castillo de Sajazarra.
DO Alella
Preu plat: 11 €
 
L’Ermita Restaurant
Ctra. N II, Km. 664
Tel. 93 760 00 51
www.lermitarestaurant.com
www.hotelgransol.info
 
Menú del pèsol:
Bacallà confitat amb oli de tòfona, saltat de pèsols i
botifarra del perol
Cremós de pèsols amb saltat de gambes i bolets, amb una
reducció de nata cítrica
Papada cuita a baixa temperatura amb textures de pèsols i
salsa de rostit.
Saltat de pèsols i calamarsons amb ceba de Figueres
confitada i ou a baixa temperatura
Els plats s’inclouen alternativament al menú setmanal
 
Vins de la DO Alella recomanats
AA Pansa blanca del celler Alta Alella Mirgin
Merlot rosat del celler Roura
AA Parvus Syrah del celler Alta Alella Mirgin
Cava Brut Nature Ecològic (Mirgin) “Reserva Especial” H-E
St. Pol
 
Menú L’Ermita: 22,50 €
Els plats s’oferiran de forma alternada al Menú L’Ermita,
que és un menú setmanal que està disponible de dilluns a
diumenge, migdia i nit.
 
Margot
c. Manzanillo, 15
Tel. 93 760 03 02
 
Plat:
Pèsols amb sípia i botifarra negra
Maridatge amb vi: Invita Blanc del celler Castillo de
Sajazarra. Kosher
Menú de cap de setmana: 22,50 €
El plat estarà disponible al menú del cap de setmana
 
Voramar
Plaça del Torrent Arrosser - Platja de les Barques
Tel. 93 760 06 54
 
Menú del pèsol:
Entrants a base de: carxofes de Malgrat a la brasa, bunyols
de bacallà i pèsols i coca de vidre amb tomàquet
El plat: pèsols del Maresme amb sípia de la costa
Les postres: bunyols de vent amb xocolata desfeta o pastís
Tatin
(l’aigua, el vi i el cafè estan inclosos)
Maridatge amb Invita Blanc del celler Castillo de Sajazarra.
Kosher
La varietat de pèsol és la floreta
Menú: 28 €
El menú està disponible el divendres, el dissabte i el
diumenge al migdia.
 
Altres establiments participants:
 
Catering Sauleda
Sot de les Vernedes, 20
(Pol. Ind. Sot de les Vernedes)
Sant Cebrià de Vallalta
Tel. 93 763 03 30
www.sauleda.cat
 
Plat:
Crema de pèsols del Maresme amb vieira i cruixent de pernil
Està disponible, per encàrrec, a la Pastisseria Sauleda de
Sant Pol:
Pastisseria Sauleda
c. Manzanillo, 20
Tel. 93 760 04 65
 
El Trencall
c. Consolat de Mar, 49
Tel. 93 760 36 42
Obert dissabtes i diumenges
 
Plat:
Crema de pèsols del Maresme
Sípia amb pèsols
Mandonguilles amb sípia i pèsols
 
Melmelades Calada
c. Tobella, 42
Tel. 93 760 37 10
www.melmeladescalada.com
 
Melmelada de pèsol
Elaborada amb pèsols del Maresme, de la varietat floreta
És una melmelada un xic densa i amb un sabor concentrat
de pèsol, molt adequada per a les carns i ideal per combinar
amb botifarra negra cuita
 

Comparteix aquesta pàgina: