Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Sant Pol participa a l'edició d'aquest 2022 del Festival Poesia i +

La poesia ha mort. Visca la poesia. D'aquesta manera es presenta el festival Poesia i +, que se celebra del 28 de juny al 10 de juliol, i que farà una de les seves parades a la nostra vila per oferir-nos una vetllada triple amb les actuacions d'Àngels Moreno, Cavallo i Sandra Monfort. Serà l'1 de juliol, a partir de les 8 del vespre, al pati de les antigues escoles de Sant Pol.

poesia i +Àngels Moreno obre una nit 100% valenciana. Nascuda a València el 1993, combina el seu ferm compromís poètic amb l’àmbit de la medicina. Als 21 anys va publicar el seu primer llibre, Clarobscur, i de llavors ençà n’han vingut quatre més: Extrema al·legoria (2015), L’usurpador (2017), L’agulla i Exposició (2022), que acaba de publicar Documents Documenta. Incansable i curiosa de mena, amb una mirada ben ampla, també ha fet incursions en la crítica i l’assaig i ha col·laborat amb diversos mitjans. A poc a poc i amb passa ferma s’ha anat fent un lloc destacat en la poesia catalana actual. Acosteu-vos a descobrir per què.

poesia i +Liderats pel poeta alcoià Hugo Mas, Cavallo és una de les propostes més suggerents de la poesia recitada i l’spoken word fets en català. Cavallo és en si mateix un món propi, en què l’experimentació sonora, la densitat musical i els sons urbans serveixen a Hugo Mas per navegar amb els seus textos i endinsar-nos en el seu univers. A mig camí entre el free jazz i el rock —i amb unes quantes derives musicals més difícils de resumir—, presenten un directe contundent i inconfusible, de vegades agressiu, de vegades fugisser. La banda està composta per Elies Fuster (bateria), Pep Ahuir (piano i hammond), Hugo Mas (saxo, guitarra amb arc i veu) i Alan Welch (trompeta). Tots ells ens conduiran cap a una ciutat encara per explorar.

poesia i +Sandra Monfort va obrir el festival de l'any passat amb el grup Marala, però aquest any ve a presentar la seva proposta en solitari. La música de Sandra Monfort és un viatge a les profunditats marines de l’ésser; la seva veu dolça i ferma ens agafa de la mà i ens acompanya durant la submersió. Allà baix, ens mostra tots els monstres que habiten al fons: la nostra ferida eterna bategant humida i l’amor que la cura, la por que l’esguerra i tots els matisos verdosos navegant-nos. El seu disc de debut, Niño reptil ángel, és un viatge a l’univers aquàtic de les seves cançons: arrelades, sòlides, prenyades de penombra marina i de llum de lluna filtrant-se per la superfície de la mar, ens descobreixen la càrrega de bellesa feroç, passiva, quieta i silenciosa que hi ha al món i el dolor humà que la pertorba. Amb un to pur, sincer i humil, canta a l'amor, al sexe, a la mare, a la mort, al dol... Si l’any passat us vau enamorar de Marala, no us la podeu perdre!

Les entrades conjuntes per als tres espectacles té un preu de 5 euros i ja es poden adquirir al web del festival.

Juntament amb Sant Pol de Mar, el festival Poesia i +, organitzat per la Fundació Palau, també farà enguany parada als municipis de Canet de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Teià, Dosrius, Alella, Sant Vicenç de Montalt, Arenys de Mar i Caldes d'Estrac.

Publicació 02.06.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina