Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Inici | Àrea de Transparència | Precs i preguntes del Ple del 28 de juliol de 2022
Precs i preguntes del Ple del 28 de juliol de 2022
Obrir/tancar menú lateral

JxCat

En relació a preguntes que havien quedat pendents de respondre a l'anterior Ple, la regidora Isabel Llari explica que la despesa de l’àrea de contenidors de Can Reig i Sant Pol Park ha estat de 16.689,32 euros iva inclòs. La despesa ha estat subvencionada pel programa de resiliència de la Diputació de Barcelona. Pel que fa a les despeses de la Plaça de Torrent  arrosser són 17.303,00 per la compra paviment; la primera actuació va tenir un cost de 42.229,00 euros. Les dues reformes posteriors van representar 18.982,48 i 5.901,17. Total de l’obra són 84.415,65 euros. Quan es fan coses hi ha errors i incidències. 

El regidor Albert Font  (ERC-AM) diu que la neteja de la platja es fa amb maquinària dos cops a la setmana i manualment de manera diària. Es posaran més papereres a la zona del centre del model nou urbà: estació ferrocarril, etc. La furgoneta de l’aigua a pressió no surt tot lo que es voldria tot i que surt cada setmana, però a principis d’any va estar espatllada. S’és conscient que els vehicles de la brigada ocupen espai a la via pública però donada la capacitat del magatzem actual, juntament amb el fet que està compartit amb alguna entitat, no es pot fer més. L’opció òptima seria buscar un espai nou al polígon. El fanal del carrer Carrasco i Formiguera està a punt de muntar-se. Ha trigat a fer-lo perquè està descatalogat.

La Regidora Montserrat Garrido (JxCat) diu que per la festa major hi havia una mena d’acumulació de residus en un punt de la platja. Caldria haver-lo recollit. 

L’alcalde, Albert Zanca (ERC-AM),  diu que en el seu moment es van donar instruccions per que es retirés. 

L’alcalde, Albert Zanca (ERC-AM), diu que les despeses judicials han estat de 194.123,54 euros. Això inclou totes les despeses: advocats, procuradors, costes, taxes, etc. A més, cal dir que la majori part despeses deriven de mandats anteriors. Des del 2019 s’han realitzat despeses judicials per actuacions que deriven de legislatures anteriors al 20019 per valor de 87.995,49 euros. Les despeses imputables a actuacions des del 2019 són de 58.053,18 euros. Resta pendent de concretar 48.078,87 euros. 

Junts per Sant Pol 

El regidor José Parada (Junts per Sant Pol) pregunta si s’està estudiant la possibilitat d’estendre el projecte de platges sense fum a més platges. També dona les gràcies a l’equip de govern pel banc que ja està posat del costat de la farmàcia. Per acabar llegeix una carta dels pares de l’escola bressol que posa de manifest la preocupació per la reducció de personal prevista pel curs vinent. Creu que la qualitat en aquest servei no es pot reduir. 

La regidora Eva Pujol (ERC-AM) diu que aquest tema no era un punt de l’ordre del dia en el Consell Escolar. En el Consell Escolar de la Llar d’infants sí s’ha acordat la contractació d’aquesta persona que “ballava”. El projecte educatiu és manté. 

El regidor Albert Font (ERC-AM) recorda que una cosa és lo que ens costa nosaltres per cada alumne aquest servei  i l’altra allò que ens subvencionarà la Generalitat de Catalunya, que és menys. Nosaltres tenim més despeses per alumne del que es ens subvencionaran. 

L’alcalde, Albert Zanca (ERC-AM),  remarca que el canvi de model de finançament no afectarà la qualitat del servei. 

 

La regidora Gemma Olivé (ERC-AM), explica la implantació de la platja sense fum que ha tingut molta acceptació. La idea es, de cara a l’any que ve, d’incrementar les platges sense fum. 

 

PSC

El regidor Enric Abad (PSC-CP) fa una pregunta en relació a una instància relativa a l’expedient 2021/1645. Aquest expedient s’incoa per la reclamació d’un veí per què es netegi un camí rural que va des del polígon a una finca particular. Hi ha unes canyes que impedeixen el pas. L’informe de l’ajuntament no és correcte, doncs atribueix mal la responsabilitat de la neteja.

L’alcalde,  Albert Zanca (ERC-AM), respon que hi ha un informe tècnic i que en tot cas cal revisar l’informe i veure si està mal o no. Donarà instruccions. 

El regidor Enric Abad (PSC-CP) pregunta sobre la situació de l’execució de sentència relativa a l’empresa “Amargant”. 

L’alcalde,  Albert Zanca (ERC-AM),  respon  que està tot en tràmit, tant l’execució com el pagament de la indemnització. 

Enric Abad pregunta sobre la situació d’execució de sentència de l’amargant. L'alcalde diu que està tot en tràmit, tant l’execució com el pagament de la indemnització.

Podeu recuperar la sessió plenària en aquest vídeo.

 
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina