Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Sant Pol recupera el document fundacional de la vila

privilegisL’Arxiu Municipal de Sant Pol de Mar ha recuperat aquest mes d'abril un document cabdal per a la història de la vila. Es tracta del Privilegi del Règim Local de Sant Pol de l’any 1599, moment en què s’obté el primer Consell Municipal. Aquest original forma part d’un conjunt de documents d’entre els segles XVI i XVIII, que havien format part del fons del Museu de Sant Pol.

La documentació va ser dipositada per l’entitat Amics de les Arts a l’Arxiu Històric Fidel Fita d’Arenys de Mar l’any 1991, moment en què Sant Pol no disposava encara d’un servei d’Arxiu Municipal que pogués tenir cura de la correcta preservació d’aquests originals en paper i pergamí.

D'aquesta manera, una delegació encapçalada per l'alcalde i l'arxivera municipal es va desplaçar el passat 24 d'abril a l'arxiu de la vila veïna per recollir la documentació retornada.

Passats més de 30 anys, la col·laboració entre l’entitat i el consistori ha permès recuperar aquest important conjunt documental, que serà custodiat a l’Arxiu Municipal, juntament amb la resta del fons de la Universitat de Sant Pol -nom que rep la institució premunicipal-.

Al proper número de la revista ENS, que té prevista la seva publicació el mes de juliol, donarem més detalls de la documentació recuperada.

Publicació 06.06.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina