Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
La costa de Sant Pol esdevé pionera a la província en l'ús de boies intel·ligents

boiesLa Diputació de Barcelona ha escollit els municipis de Sitges i Sant Pol de Mar per testejar unes boies intel·ligents que ajudaran a millorar la seguretat de les platges no vigilades de la província de Barcelona, durant la temporada de bany.

S’han destinat prop de 12.000 euros en la instal·lació de 8 boies: 5 al litoral de la vila del Garraf i les altres 3 a la costa de la nostra vila.

Aquest projecte innovador es basa en un sistema de senyalització amb les boies d’abalisament que delimiten la zona segura de bany i navegació. S’introdueixen uns sensors a les boies grogues, situades a 200 metres de la línia de costa, que recullen l’estat de la mar en temps real i una sèrie de paràmetres mediambientals: dia, posició, temperatura, alçada de l’onada, origen i sentit del corrent, etc.

A partir d’aquí, classifica la perillositat de l’onada en funció de la seva alçada i el sistema determina, de manera automàtica, si el bany és apte. No ho és quan l’onada és d’una alçada superior als 1,8-2 metres. Es tracta, doncs, d'un dispositiu que permet dotar els ajuntaments d’informació precisa i sistemàtica de l’estat de la mar en platges no vigilades, ja que habitualment els serveis de socorrisme l’obtenen de manera visual i poc objectivable.

El sistema compta amb un portal web per a la monitorització de la informació recopil·lada i es podrà consultar des de l'apartat de platges del web municipal.

Un cop acabada la temporada de bany, s’avaluarà la utilitat d’aquest sistema de cara als ajuntaments, als serveis de socorrisme i la ciutadania. Permetrà determinar, si s’escau, l’ampliació del projecte a d’altres platges de la costa barcelonina en un futur.

Els projecte Douglas el lidera l’empresa Ona Safe & Clean i el Centre de Desenvolupament Tecnològic de Sistemes d'Adquisició Remota i Tractament de la Informació (SARTI) de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC).

Publicació 09.06.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina