Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Joves de Sant Pol a l'elit de la natació

Aquest 2023 ha estat un any molt exitós pels esportistes santpolencs vinculats a la natació. Tot i ser un poble petit, Sant Pol té esportistes d'elit en diverses disciplines: natació, waterpolo i natació sincronitzada.

Sant Pol tindrà representació als Jocs Olímpics de París de l'any que ve gràcies a la Cristina Nogué Frigola, una santpolenca que  va firmar una increïble actuació amb la selecció espanyola, subcampiona del món als mundials que es van celebrar aquest mes de juliol a Fukuoka, al Japó. La Cristina milita al C.N. Mataró de Waterpolo, amb qui va ser segona a la Lliga Espanyola i a la Champions League.

Pel que fa a la natació sincronitzada la Iris Tió Casas ha arrasat al mundial de Fukuoka com ja va fer als Jocs Europeus de Polònia fa poc més d'un mes, on es va penjar l'or tant a la categoria d'equip tècnic com a la d'equip lliure. Al mundial de Japó també va aconseguir l'or amb l'equip tècnic i dos bronzes en sol i en duet tècnic. La santpolenca, de només vint anys, ja és a l'elit de la natació sincronitzada en l'àmbit mundial, i tot fa pensar que la seva carrera no ha fet més que començar.

Finalment, en natació, en Jordi Vilardebò, de tretze anys, ha aconseguit un munt d'èxits. Ha estat campió dels 100 metres lliures i els 200 d'estils als campionats d'Espanya, així com subcampió dels 50 i els 200 metres lliures. A Catalunya ha estat campió de combinada de crol, dels 50, 100 i 200 metres lliures i subcampió dels 50 de papallona.

Seguirem de ben a prop la trajectòria d'aquests tres santpolencs que, ben segur, continuaran competint al més alt nivell durant molt de temps i portant el nom de Sant Pol fins a l'altra punta del món.

Publicació 04.08.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina