Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Segueixen en vigor les mesures especials davant l'elevat risc d'incendis

pla alfaArrel de la situació de calor extrema en la que ens trobem s’ha activat la fase d’alerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) per l’existència d’un perill molt alt o extrem de risc d’incendi forestal.

És per això que el Departament d'Interior de la Generalitat manté la prohibició de fer foc per a qualsevol activitat i la petició d'extremar les mesures preventives davant l'elevat risc d'incendi al conjunt de Catalunya.

En el cas de Sant Pol de Mar, la nostra vila es troba dins del nivell 3 del Pla Alfa (perill molt alt o extrem d'incendi) davant l'elevat risc d'incendis forestals.

Davant d'aquesta situació, recordem les mesures que s'han decretat d'obligat compliment per part de tota la ciutadania:

- Encendre foc en tots tipus d'espais oberts.

- No fumar en zones boscoses.

- La suspensió temporal, durant aquest període, de totes les autoritzacions concedides per cremar rostolls, pastures permanents, restes de poda i restes silvícoles.

- Encendre foc en les àrees de descans de la xarxa de carreteres, així com en les zones recreatives i d'acampada, incloses les zones habilitades per aquesta finalitat.

- La utilització de maquinària i equips en terrenys forestals i en les àrees rurals situades en una franja de 400 metres al voltant, que tinguin un funcionament que generi deflagració, espurnes o descàrregues elèctriques, a excepció que l'organisme competent de l'Administració hagi autoritzat expressament el seu ús o resultin necessaris per a l'extinció d'incendis.

- La introducció o ús de material pirotècnic.

- Llençar o abandonar objectes en combustió o qualsevol classe de material susceptible d'originar un incendi.

- La restricció de l'ús de bufadors, serres radials i similars a menys de 500 metres de zona forestal i a menys de 50 metres de terrenys agrícoles. En el cas que, per motius de força major es requereixin la utilització d'aquestes eines dins de la zona de restricció, caldrà comunicar prèviament els treballs a la sala central dels Agents Rurals (telèfon 935617000) per si és necessari establir mesures de seguretat especifiques.

Publicació 23.08.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina