Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
La ruta per la Vallalta de Domènech i Montaner finalitzarà a Sant Pol

ruta domenech montanerAmb motiu de l’Any Lluís Domènech i Montaner 2023 -que commemora el centenari de la mort de l'arquitecte-, s'ha organitzat l’activitat “Domènech i Montaner, una ruta per la Vallalta” que tindrà lloc el 17 de setembre i que  reproduirà el mateix itinerari que Lluís Domènech i Montaner va fer el 17 de setembre de 1893, fa 130 anys exactament.

La de llavors va ser una sortida a peu amb el seu fill Pere per l’entorn de Canet de Mar. Va iniciar el recorregut després d’assistir a la missa del Santuari de la Misericòrdia i van enfilar camí amunt fins a Pedracastell per seguir en direcció Sant Iscle de Vallalta i Sant Cebrià de Vallalta, on va prendre apunts sobre l’església i la casa de can Coris. Des de Sant Cebrià de Vallalta emprenen la marxa en direcció a la vila costanera de Sant Pol de Mar, on s’aturaren per dinar abans d’agafar el tren de tornada a casa.

De fet, Domènech i Montaner va fer al llarg de la seva vida diverses excursions pel país amb l’objectiu d’analitzar l’estat de conservació del patrimoni. El camp de Tarragona, els Pallars, l’Alta Ribagorça, la Vall de Boí, l’Alt Empordà, el Ripollès, el Berguedà i la Vall d’Aran van ser objecte d’estudi de Lluís Domènech i Montaner i d’aquests viatges se’n conserven quaderns de notes, dibuixos i fotografies fetes per ell mateix.

L'activitat del pròxim 17 de setebre repetirà el mateix recorregut que Lluís Domènech i Montaner va fer el 1893. S’iniciarà a les vuit del matí a la riera Sant Domènec de Canet de Mar i finalitzarà al mateix punt a les cinc de la tarda, coincidint amb la celebració de la Fira mercat Modernista de Canet de Mar, enguany dedicada a Lluís Domènech i Montaner.

Els caminants seran rebuts per les autoritats de les quatre poblacions, per la família Domènech, els propietaris de can Coris i els grups de teatre de Sant Iscle de Vallalta, Sant Cebrià de Vallalta i Sant Pol de Mar. En el cas de la nostra vila, la rebuda està prevista a les 13.45 h, a la plaça de l'1 d'octubre, davant de la Biblioteca de Can Coromines, atès que en aquella època era l'edifici consistorial.

Els assistents poden fer la ruta completa des de les 8 del matí fins a les 5 de la tarda o bé inscriure’s per trams (Canet-Sant Iscle, Sant Iscle-Sant Cebrià, Sant Cebrià-Sant Pol). I, atenció!, perquè es demana que els participants vagin vestits amb roba de l’època.

L’activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia a través d’aquest formulari.

Publicació 05.09.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina