Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Els partits fan balanç dels primers 100 dies de govern al Ple de setembre

ple setembreEl Ple del 25 de setembre va suposar una revisió als primers 100 dies de mandat del nou govern municipal en minoria per part dels grups a l'oposició, els quals van advertir que el govern encara no hagi presentat un Pla de Mandat ni d'inversions previstes per als pròxims 4 anys.

Per part d'ERC, van felicitar el govern per iniciatives com l'Alcaldia Oberta o la Brigada Jove, però van criticar mesures com la neteja de la Riera, no licitar una de les guinguetes de la platja, canvis estètics en la via pública o la renúncia al nou contracte de la recollida d'escombraries. Des de Més Sant Pol van reivindicar cicles formatius d'activitats marítimes amb una base nàutica pròpia. Mentre que la CUP va demanar compromís amb la Participació Ciutadana i la renovació dels membres del Consell de la Vila, i que se segueixin realitzant audiències públiques.


A mode administratiu, el Ple va aprovar l'actualització de l'inventari del 2022 i el reconeixement extrajudicial de crèdit, així com una modificació de crèdit de 600.000 euros. En aquest darrer cas, ERC va justificar la seva abstenció perquè el govern necessita governar i perquè hi ha despeses compromeses que s'han de pagar, però va demanar que tinguessin més en consideració els grups a l'oposició. Més Sant Pol i la CUP, però, hi van votar en contra pregant més informació amb la resta de grups municipals. La CUP, a més, va lamentar el canvi de voluntats polítiques: especialment que se suprimeixin les despeses i inversions en eficiència energètica i que es destinin recursos a càmeres de vigilància. En aquest sentit, el govern va manifestar que en cap cas es deixa d'apostar en l'eficiència energètica, ja que es volen executar els projectes previstos de cara al 2024.

Altres punts aprovats van ser la designació de representants municipals al Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i el Consorci DO Alella, a més de l'aprovació inicial de l'Ordenança d'estalvi d'aigua, la qual ha de permetre accedir a una subvenció per arranjar la xarxa d'abastament en baixa al Cassarell, Carrasco i Formiguera, i el dipòsit de Can Tiril.

El Ple també va aprovar dues de mocions. Una primera de suport a l'exconseller Miquel Buch i el sergent Lluís Escolà i una altra de suport a les víctimes de violències sexuals per part d'un establiment de Sant Pol.

Podeu tornar a visionar el Ple en aquest vídeo:

Temes relacionats
Publicació 26.09.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina