Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Sant Pol participa a una trobada d'alcaldes de l'Alt Maresme per afrontar els reptes del finançament local

trobada alcaldes alt maresmeL’alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido, va participar divendres passat a una trobada d’alcaldes i alcaldesses de deu municipis de l’Alt Maresme i de la Selva, organitzada per l'Ajuntament de Pineda de Mar, amb la finalitat de compartir la preocupació de les administracions locals per les finances municipals i l’actual desequilibri econòmic que pateixen els ajuntaments com a conseqüència de la inflació i la pujada de preus dels darrers dos anys.

La trobada va reunir els alcaldes i alcaldesses de Lloret de Mar, Tordera, Malgrat de Mar, Palafolls, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol, Canet de Mar i Arenys de Mar, que van estar d’acord, des de cada municipi, en reivindicar una millora del finançament local.

En aquest sentit, hi haver unanimitat en el fet que l’increment de la inflació i la pujada de preus de subministraments com són l’electricitat i el gas ha provocat un desequilibri important en els pressupostos dels ajuntaments, que els obliga de cara al 2024 a buscar l’equilibri pressupostari amb una pujada d'impostos, els quals havien estat congelats durant molts anys per minimitzar l'impacte en les famílies de la crisi per la Covid o la crisi econòmica del 2008.

La reunió també va servir per posar punts en comú sobre els serveis municipals, la seguretat ciutadana i la mobilitat. En relació a la seguretat, hi va haver acord en sol·licitar més efectius de Mossos d’Esquadra a l’Alt Maresme i la Selva, sobretot entre Setmana Santa i l'octubre, període en què la població d'aquest territori es duplica fins als 500.000 habitants.

Publicació 17.10.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina