Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Territori preveu enllestir el projecte de pacificació de l'N-II a Sant Pol a principis de 2024

La consellera de Territori, Ester Capella, es va reunir ahir amb les alcaldies del Maresme per informar de la inversió de 384 milions d’euros que el Govern destinarà a la millora de les infraestructures del Maresme, en el marc de les encomanes de gestió acordades amb l’Estat.

Un dels grans eixos d'actuació és la pacificació de l’N-II i la creació d’un carril per a bicicletes i vianants. Es tracta d'una intervenció integral que abasta més de 40 quilòmetres de fins a 18 termes municipals, dividida en 6 trams segons l'orografia del territori, que s'han anat consensuant amb el territori per poder incorporar les millores de mobilitat aportades pels propis municipis.

consellera Capella CCMEn el cas de Sant Pol, destaca la construcció de noves rotondes que facilitin l'accés i sortida de vehicles a l'N-II i augmentar-ne la seguretat, i es preveu que el projecte es pugui enllestir durant el primer trimestre del 2024, per a la posterior licitació de les obres corresponents.

Com a objectiu general, el projecte de pacificació d'aquesta via a la comarca proposa una integració urbana de l’N-II amb la incorporació d’un carril bici segregat sobre la plataforma viària existent allà on sigui tècnicament possible i l’ampliació de voreres per a facilitar la mobilitat de vianants i d’espais de serveis. Al mateix temps, es reduirà el nombre de carrils de la calçada, es disminuirà la velocitat màxima permesa, es millorarà la connectivitat local i s’aplicaran mesures per afavorir la seguretat. Es garantirà la continuïtat de la via ciclista a la comarca principalment mitjançant l’N-II o els passeigs marítims.

A més, s’aposta per una major integració i accessibilitat del transport públic. Així, es millorarà el disseny de les parades d’autobús, garantint la seva accessibilitat, incrementant-ne l’espai i implantant noves marquesines per afavorir el servei i confort a les persones usuàries.

D'altra banda, la consellera també va informar del segon gran eix d'actuació previst pel Departament de Territori al Maresme: la millora de connectivitat i accessibilitat de la C-32 amb l’execució de nous enllaços.

Publicació 28.11.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina