Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
A exposició pública la nova ordenança reguladora del consum d'aigua

Ja està a exposició pública la nova ordenança municipal reguladora de les mesures aplicables a l'abastament d'aigua potable i als usos de l'aigua en situació de sequera. Es tracta del pas previ per poder començar a aplicar mesures sancionadores contra els consums excessius injustificats d'aigua per part d'empreses i particulars.

L'ordenança es va aprovar en la sessió plenària del passat 22 de desembre i demostra el compromís de l'Ajuntament per impulsar mesures que facin front l'estalvi d'aigua. En els darrers mesos ja s'han pres altres mesures, com ara l'ús del pou de captació d'aigua pluvial del Parc del Litoral per al reg de parcs i jardins i neteja viària.

A més, en breu s'hi afegirà el nou pou que s'ha construït sota la futura Plaça del Tint i el consistori també utilitzarà properament aigua filtrada de la depuradora per a un ús terciari (neteja de carrers i reg).

D'altra banda, recordem que segueixen vigents les mesures decretades per la Generalitat durant la fase d'excepcionalitat:

- Reg de supervivència d'arbres, de les 20.00 a les 08.00 h.
- Prohibició de netejar vehicles fora dels establiments destinats a aquesta activitat.
- Prohibició pels ajuntaments d'omplir d'aigua fonts ornamentals i de netejar els carrers amb aigua potable.
- Prohibició d'omplir piscines privades.
- Reg dels camps de futbol destinats a pràctica federada d'aquest esport i amb una limitació de 200m³ per hectàrea/mes.

Recordem, però, que aquestes mesures estan supeditades a possibles noves restriccions en funció de l'evolució de les reserves d'aigua al conjunt del territori.

Publicació 09.01.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina