Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
La Diputació lliura a l'Ajuntament l'estudi de viabilitat per fer pisos socials al solar municipal dels Tints

L’Ajuntament de Sant Pol disposa d’un solar del Patrimoni Públic del Sòl i Habitatge (PPSH) provinent de la cessió del 10% del desenvolupament d’un Pla de Millora Urbana als Tints.  Davant de la manca d'habitatges dotacionals a la vila, el consistori va sol·licitar a la Diputació de Barcelona un estudi de viabilitat per fer-hi pisos socials que va ser lliurat a l'equip de govern el passat 26 de gener.

El document estudia les potencialitats i dificultats tècniques que presenta el solar. D’aquesta manera, s’ha considerat adient aprofitar el desnivell per generar mitja planta soterrani i evitar el reblert de terres. El resultat ha estat l’encaix d’una promoció de planta baixa i dues plantes pis, amb dos pisos per replà d’una habitació, que permetria fer-hi cinc habitatges de protecció social i un local comercial en planta baixa.

L’estudi descarta crear un segon habitatge en planta baixa ja que la seva ubicació impediria il·luminar correctament les estances; i també descarta crear aparcament en planta baixa perquè no hi hauria prou radi de gir. El document també avalua la viabilitat econòmica comparant dos supòsits: d’una banda, que l’Ajuntament actuï com a promotor i, de l’altra, que es busqui concertar l’obra amb un promotor privat.

Amb aquest estudi de viabilitat a les mans, el següent pas per part de l'Ajuntament serà reunir-se aquesta mateixa setmana amb l'entitat Cohabitac, que agrupa les diferents fundacions promotores i gestores d’habitatge social de lloguer de Catalunya, per tal d'explorar diferents opcions que possibilitin tirar endavant aquesta promoció de pisos socials.

Publicació 29.01.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina