Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Inici | Àrea de Transparència | Precs i preguntes del Ple del 9 de febrer de 2023
Precs i preguntes del Ple del 9 de febrer de 2023
Obrir/tancar menú lateral

JxCat

La regidora Isabel Llari, en relació a una pregunta del ple anterior diu:
- S’han fet 7 requeriments de neteges de finques particulars ben condicionades. Si els propietaris no ho fan es passarà a actuacions subsidiàries. Pel que fa a zones verdes durant el 2022 s’han fet diferents actuacions, com al voltant de la llar d’infants, urbanització de roques blanques, etc. En breu es comença una neteja als “Jardins de Sant Pol”.
- Les saques de runa del carrer Santa Clara es van aixecar actes i requerir als promotors que complissin amb la normativa.

La regidora Motserrat Garrido diu que tot i ser públiques les obres, les saques s’haurien de retirar.

La regidora Montserrat Garrido pregunta: Actualment per el Pont de Fusta hi passen en marxa/ rodant patinets i bicicletes amb el perill que comporta per els vianants, el cartell que ho prohibia no hi és, es pensa tornar a posar i també que hi hagi control de tant en tant?
El regidor David Hernández diu que sí es posarà el senyal al pont, però ja es fa el control per part de la policia, que sanciona quan creu que ho ha de fer.

La regidora Montserrat Garrido pregunta: Uns veïns del C/ Garbi amb Ramon Planiol i Claramunt , ens han fet arribar la queixa que el talús del bosc municipal que dóna als seus patis , s’està esllavissant i està omplint de sorra i pedres tot l’espai privat, amb el perill que comporta el taponament dels desaigües. Tenen previst fer-hi alguna actuació? Els hi han fet arribar queixes via instància però no han tingut resposta.
La regidora Isaber Llari diu que s’està treballant amb les diferents propietats. La contractació està feta. Està pendent un tràmit des de secretaria.

La regidora Montserrat Garrido pregunta: un altra pregunta en nom d’uns altres veïns, concretament del carrer 11 de Setembre que la primera instància amb la problemàtica que a continuació detallaré va ser el 16/8/21. Hi ha un pi enorme darrere de casa seva que la majoria de branques queden dintre del seu pati que els hi omple de pinassa I això els provoca que quedin taponades les sortides d’aigua tant de la teulada, els canals que recullen l’aigua de la pluja aixì com de l’espai abans esmentat, a banda de les orugues que corren pel terra del pati i les bosses de processionària que també hi habiten. Han quedat inundats dues vegades I això els produeix molèsties I angoixa per si en una forta ventada els cau l’arbre a sobre de la casa, a hores d’ara no s’ha executat cap acció que els hi resolgui la problemàtica. Teniu previst fer alguna actuació amb el pi?
La regidora Isaber Llari diu que sí s’han fet actuacions, però no sap exactament a quin pi fa referència.

La regidora Montserrat Garrido pregunta: Com és que hi han equipaments esportius municipals que estan mancats de l’equip RCP? Està previst dotar tots els equipaments esportius de la vila?
La regidora Gemma Olivé respon que al pavelló es va robar i hi ha la partida al pressupost corresponent per donar cobertura als equipaments esportius.

La regidora Montserrat Garrido prega el següent: Hem rebut queixes de l’estat en que estan les parets i marcs de les finestres de les antigues escoles, utilitzades com a suport de pintura amb expressió lliure per els nois i noies del CAU. Nosaltres no estem en contra de que aquest nois i noies alliberin el seu instint creatiu i artístic, tot el contrari és bò que gaudeixin fent aquest activitat, si no que demanem que s’hi posin mitjans, com el paper especial que s’utilitza a les escoles i una vegada seca l’obra d’art es retira i la paret queda impecable. Al ser un espai polivalent s’ha de respectar el seu estat atès que s’hi fan altres activitats. Demanem que es respectin i es facin respectar tots els espais polivalents municipals, sense perjudicar qualsevol activitat.

També, la regidora Montserrat Garrido, prega el següent: A les obres de la renovació del cablejat d’AT que s’han fet a la riera a l’alçada del Club de Tennis, la seguretat per els vianants ha sigut nefasta, doncs la majoria de dies l’obra quedava amb les rases sense tapar, la vorera tancada i se’ns obligava a caminar per la carretera sense protecció per els que hi passavem i sense el llum intermitent a les tanques que delimitaven l’obra a la calçada . Així mateix podriem fer la queixa de l’obra de Sorea al c/ Abat Deàs, voreres obertes sense tapar, planxes de ferro al ferm tapant rasa però sense goma per evitar el soroll de cada cotxe que hi passava, causant moltes molèsties als veïns sobretot a la nit. I per acabar amb el tema de les obres la queixa del cauxú del camp de futbol, això no es pot permetre de cap de les maneres, si la pluja que ha caigut aquesta setmana l’hagués fet en aquell moment, el drama estaria servit, i no ens serveix que alcaldia fes 15 dies que ho reclamava, i MA? No va dir ni va fer res? L’alcalde te la força i la determinació per fer-ho treure en 24 hores, no esperar 15 dies fins que a les xarxes se’n van fer ressò. Demanem que hi hagi mes i millor control sobretot a les obres que es fan a la via pública.

L’alcalde, Albert Zanca, diu que, tot i que tot sempre es pot fer millor, ell estava a sobre de l’empresa de que instal·lava la gespa, molt abans que sortís el tema a les xarxes, i es va fer tot el procediment per solucionar els problemes que hi va haver.

La regidora Isabel Llari diu que quan es fan obres, i se’n fan moltes, passen coses i es creen molèsties. Però són necessàries. Lamenta les molèsties però les obres eren molt necessàries. En relació a la mala praxi del contracte de la gespa diu que l’alcalde ja ho ha explicat. La direcció de l’obra era la responsable de vetllar per l’execució de l’obra. És normal que hi hagi incidències i aquesta es va solucionar.

La regidora Montserrat Garrido accepta que hi hagi molèsties en les obres però han estat excessives. La coordinació de seguretat i salut i de l’execució de les obres de les obres s’hauria pogut fer millor.

Junts per Sant Pol 

El regidor Josep Parada pregunta sobre la renaturalització de les platges, si s’ha fet alguna cosa darrerament? S’ha fet alguna cosa al costat del búnquer cap a la platja gran de la murtra? Ho diu perquè han tret una planta que feia maco. Es va deixar tot allà mateix i al febrer encara hi és allà totes les restes. Es pensen retirar les restes per evitar que vagin a l’aigua?

La regidora Isabel Llari diu que sí es va fer la intervenció de renaturalització. Es mirarà si encara hi ha les restes i si hi són es retiraran.

El regidor Josep Parada vol saber si a les zones on es prohibeix la pesca es fa alguna cosa per evitar-ho, doncs es fa amb molta freqüència. Caldria vigilar-ho.

La regidora Isabel Llari demana que quan es vegin pescadors s’avisi a la policia. Entre tots hem d’avisar en el moment.


El regidor Josep Parada demana sobre si el fet que es pintés el carrer Conxita Badia dels Garrofers una zona i es van treure dues places d’aparcament, perquè? De fet ara hi ha dos cartells al terra.
El regidor David Hernández diu que no hi ha regulació de “contra-guals” i es posa un aparcament de motos si no dificulten l’entrada del vehicle. Però s’està treballant per fer una normativa que eviti l’abús dels “contra-guals”.

 

 

PSC 

El regidor Enrique Abad pregunta: Se ha aprobado el Decreto de alcaldía de la caducidad de la licencia Amargant? La caducidad de esta licencia será efectiva desde el momento de su aprobación? Respecto a la incoación del expediente de ejecución subsidiaria, en qué estado/situación se encuentra?

L’alcalde, Albert Zanca, respon que respondrà en altre moment desprès de consultar amb la secretaria.

 

 

Podeu recuperar la sessió plenària en aquest vídeo.

 
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina