Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
L'ACA autoritza l'explotació de dos pous urbans per a ús municipal

Aquest dijous s'ha decretat la fase d'emergència per sequera per a 6 milions d'habitants, entre ells els de la nostra vila. Això implica un consum màxim de 200 litres per persona i dia.

A banda d'aquesta limitació, la fase d'emergència també implica reduir en un 80% els usos agrícoles, a la meitat els ramaders i en un 25% els industrials i recreatius.

Aquesta fase és la més greu del pla de sequera, i contempla tres estadis: en el primer es limiten els litres a 200 per persona i dia, en el segon el consum màxim és de 180 litres i en el tercer, de 160 litres, a més d'altres restriccions que també s'endureixen. Per tant, si la sequera persisteix, les quantitats d'aigua que es poden utilitzar aniran baixant progressivament.

En aquest document podeu consultar les restriccions que s'apliquen en el primer estadi de la fase d'emergència.

Fitxer Acrobat-PDF de (189.28kB)

Fitxer: poster-emergencia-I-regulats__2_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 189.28 kB

En la recerca de fórmules que permetin fer front a la sequera, l'Agència Catalana de l'Aigua s'ha posicionat favorablement a la concessió sol·licitada per l’Ajuntament de Sant Pol de Mar per poder fer ús de dos pous de la vila per als usos municipals de reg de jardins i neteja viària.

Es tracta dels pous situats a la part baixa del Parc del Litoral, a tocar de la Riera, i a la plaça del Tint. Els volums màxims d'extracció contemplats són, en conjunt, de 208 m3/d (1.422 m3/mes i 17.070 m3/any), repartits equitativament.

pous aigua

Els pous estan documentats des del 1958.

Publicació 01.02.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina