X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
L'Ajuntament i Agbar renoven el conveni per fer front a les situacions de pobresa energètica

conveni agbarL'Ajuntament de Sant Pol de Mar i la companyia Agbar, concessionària del servei d'abastament d'aigua potable a la nostra vila, han signat aquest dilluns 18 de març el conveni de col·laboració per fer front a les situacions de pobresa energètica que es puguin produir.

Amb aquest document es fixen els drets i deures d'ambdues parts per garantir el subministrament d'aigua a totes aquelles persones i famílies que es trobin en situació de vulnerabilitat econòmica i evitar, per tant, que se'ls pugui tallar un servei tan essencial com l'aigua per culpa de l'impagament del seu rebut a causa de dificultats econòmiques.

En el marc d’aquest acord, la companyia subministradora d’aigua es compromet a mantenir el fons de solidaritat per evitar els talls de servei a persones en situació de vulnerabilitat econòmica.

Des de l’any 2017 fins al 2023, s’han destinat un total de 6.000 euros i s’han pagat 78 rebuts de l’aigua. Enguany, s'hi destinaran un total de 3.000 euros per ajudar a famílies en situació de vulnerabilitat del municipi.

Aquelles persones que, malgrat acollir-se a les bonificacions i ajudes existents, així com a la possibilitat de fraccionar els rebuts, no puguin fer front al pagament de les factures, podran beneficiar-se d’aquest fons. L’ajut, que s’atorga a les persones que compleixin els requisits fixats ─serà necessari un informe de vulnerabilitat emès pels Serveis Socials municipals─, consistirà en una bonificació parcial o total de les factures pendents de pagament, i la corresponent reobertura del subministrament si la suspensió per impagament ja s’hagués efectuat. En tots els casos es garantirà la continuïtat del servei durant un any a partir de la petició d’ajuda, amb l’opció de prorrogar la bonificació si els Serveis Socials ho estimen convenient.

L'accés als subministraments és un dret bàsic. En cas d’incapacitat de fer front al pagament de les factures, cal adreçar-se als Serveis Socials de l’Ajuntament, que poden protegir la ciutadania vulnerable de possibles talls.

Publicació 20.03.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina