X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El Ple del març aprova definitivament l'ordenança per fomentar l'estalvi d'aigua

ple marçLa sessió plenària ordinària del mes de març va aprovar definitivament l'ordenança municipal reguladora de les mesures aplicables a l'abastiment d'aigua potable i als usos d'aigua en situació de sequera. Es tractava d'un tràmit previ per a l'aplicació de l'ordenança en el qual es van desestimar algunes de les al·legacions presentades durant el tràmit d'exposició pública, alhora que sí que es van estimar parcialment algunes d'elles.

La seva aprovació, però, es va fer amb els vots contraris dels grups d'ERC i la CUP, ja que van proposar sense èxit poder votar per separat les al·legacions presentades sota la justificació que no totes eren de la mateixa naturalesa.

Un altre punt de l'ordre del dia que es va aprovar, però que també va provocar confrontament entre el govern i els grups d'ERC i la CUP, va ser la prórroga del servei de recollida de residus, amb la qual s'allarga la concessió del servei a l'empresa prestadora actual fins que es faci la nova licitació.

Des d'ERC es va acusar a l'equip de govern de tirar per terra el plec de clàusules que havia preparat l'anterior govern i que, mentrestant, s'anava tard amb la nova licitació i el servei seguia essent precari. A la qual cosa, des de Junts es va respondre que calia fer un bon estudi previ per poder elaborar uns bons plecs de licitació que no es puguin tombar.

Des de Més Sant Pol es va reconèixer que el sistema de recollida de la brossa amb contenidors és molt complicat i aquests sempre es desborden en festius i caps de setmana, alhora que veia necessària informació sobre les necessitats del servei a les urbanitzacions, si bé als carrers del centre estava molt clar que el millor sistema era el Porta a Porta.

Pel que fa a la CUP, van criticar que el consistori va sumant despeses amb l'elaboració del nou estudi, el contracte per tirar endavant la licitació o el lloguer d'un camió de recollida de residus, mentre que si s'hagués tirat endavant la proposta de l'anterior govern, el servei ja estaria licitat.

D'altra banda, el Ple va aprovar per unanimitat els comptes generals de la corporació relatius a l'exercici 2022, així com la proposta del Pla de mesures antifrau de l'Ajuntament. També per unanimitat es va aprovar el cessament d'ocupació d'un espai de zona verda municipal per part d'un habitatge particular.

Alhora, es va ratificar el decret del contracte de cessió d'ús de la finca limítrofa a l'escola Sant Pau per poder-la utilitzar com a aparcament provisional mentre durin les obres de l'institut que impedeixen estacionar al camp de futbol.

Com a punt d'urgència, es va designar el nou representant a la Junta de Patrimoni per part de l'entitat Amics de les Arts.

El Ple va finalitzar amb el punt de precs i preguntes, tant per part dels grups municipals com del públic assistent. El podeu tornar a visionar des d'aquest enllaç:

Publicació 25.03.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina