Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Ingressa a l'Arxiu un document de gran valor de la parròquia de Sant Jaume

L’Arxiu Municipal ha rebut la donació d’un conjunt de documents històrics del segle XX. El més destacat és un llibret editat l’any 1929, moment en què Sant Pol obté la independència parroquial de Sant Cebrià.

Al fulletó s’hi recull la història de l’església de Sant Jaume, des que l’any 1572 els santpolencs van demanar permís per poder-la construir, pel tràfec que els suposava haver d’anar a Sant Cebrià per tal d’oir missa i celebrar tots els sagraments. Es tracta d’un dels pocs exemplars originals que es conserven i, a més, inclou fotografies del poble i de l’interior de l’església.

Aquest document ha arribat a l’Arxiu Municipal, gràcies a la donació particular de Dídac Raurell, a qui volem agrair, un cop més, la seva aportació a la història local de la nostra vila, ja que anteriorment ens havia fet arribar un original de L’àvia Tuietes, novel·la escrita pel Doctor Furest.

En aqueta ocasió ens ha aportat també un llibret de record de la visita pastoral de 1948 i el catàleg de l’exposició artístico-marinera que es va organitzar l’any 1952.

Els documents passaran a formar part del fons de l’Arxiu Municipal, on es vetllarà per la seva preservació i per fer-los accessibles a tots els ciutadans.

Publicació 30.04.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina