El Ple ordinari del mes de setembre va aprovar l'estructura de costos pel nou contracte de serveis de recollida selectiva de residus. Es tractava d'un document administratiu necessari que s'ha d'enviar a la Generalitat per validar els preus previstos abans de licitar el nou contracte de recollida de residus i per tal que les empreses interessades en optar a la concessió del servei puguin presentar les seves ofertes en base a aquest estudi.
El punt es va aprovar amb els vots favorables dels regidors i regidores de Junts, l'abstenció d'ERC i els vots contraris de Més Sant Pol i la CUP. Malgrat la seva abstenció, ERC va criticar que aquest punt no s'havia portat a la Comissió Informativa del Ple i que s'havia inclós a l'ordre del dia sense informar-ne als grups a l'oposició, de manera que desconeixien el sentit del punt i el per què s'havia d'aprovar per Ple. Mentre que Més Sant Pol es va posicionar en contra perquè aposten per un altre sistema de recollida de residus, i la CUP va recordar que fa un any i mig que el projecte no avança i coincidia amb què el govern no tenia en compte als grups de l'oposició en els temes cabdals pel poble.
Per contra, el punt de l'ordre del dia que no va prosperar va ser la proposta d'aprovació d'una operació de préstec per import d'un milió d'euros, emmarcat en el programa de crèdit local que ofereix la Diputació de Barcelona i que estava destinat a finançar les obres de la plataforma única. ERC va denunciar que no es prenguin seriosament els òrgans oficials com la Comissió Informativa i que aquest punt tampoc n'hagués format part. Zanca va advertir que no votarien una cosa que no sabien què és i va dir que informant amb el temps oportú es podria haver aprovat. També van demanar més tacte amb l'oposició els grups de Més Sant Pol, que havien reivindicat que tot allò que no es tractés a la Comissió Informativa no s'inclogués al Ple, i la CUP, que va reiterar manca de voluntat política d'informar i tenir en compte a l'oposició.
Davant d'aquesta reivindicació, l'alcaldessa Montserrat Garrido va remarcar que el govern intentava fer les coses bé, però que també són persones i podien cometre errors, alhora que lamentava que amb aquest posicionament es perdien uns diners molt necessaris per a Sant Pol.
D'altra banda, la proposta de modificació de la Relació de Llocs de Treball de l'Ajuntament es va acabar retirant de l'ordre del dia a petició dels grups a l'oposició, els quals sol·licitaven més temps per estudiar la proposta. El govern va explicar que la modificació d'aquest document organitzatiu responia a la demanda de diferents treballadors municipals que havien sol·licitat un canvi de lloc de treball, de manera que amb la modificació es possibilitava, entre d'altres, que tot el personal de l'OAC pogués portar a terme totes les tasques d'administratives indiferentment de la seva categoria laboral, reconeixent i pagant tasques que no tenien assignades i potser ja venien fent.
ERC va manifestar que ho veien com un avenç pel personal municipal que reconeix la promoció dels treballadors, però volien assegurar-se que tingués el vist-i-plau del comitè de treballadors. Més Sant Pol també va demanar ajornar un mes l'aprovació per poder revisar bé tot l'expedient i la CUP va recordar que la Relació de Llocs de Treball és una eina viva que cal anar adaptant a la necessitat de cadascú i de cada moment. D'aquí la importànica perquè la proposta compti amb el consens dels sindicats i que no deixi ningú fora de la possibilitat de promocionar laboralment.
El Ple també va aprovar els comptes generals i l'inventari del 2023, a més de donar compte sobre terminis de pagament a proveïdors, i d'aprovar la xifra de població de 5.834 habitants a data d'1 de gener del 2024.
La sessió va finalitzar amb l'aprovació d'una moció sobre l'abolició d'ús d'armes nuclears i amb el torn de precs i preguntes.
Podeu tornar a visionar el Ple de setembre aquí: