Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Intervencions per retirar nius de vespa asiàtica

niu platanerL'Ajuntament de Sant Pol de Mar segueix realitzant un seguiment de la vespa asiàtica a la vila amb la col·laboració activa de la ciutadania, que molts cops dóna avís de possibles ruscos actius d'aquesta espècie invasora.

La darrera actuació s'ha portat a terme aquesta setmana al passeig dels plàtans del Parc del Litoral, ja que s'havia localitzat un rusc de vespes a l'interior d'un dels plataners, a l'alçada de les persones que hi passegen. Una empresa especialitzada hi ha injectat insecticida a través de l'orifici d'entrada.

La vespa asiàtica acostuma a fer els seus ruscos en zones molt elevades i tenen un temps d'activitat limitat a un cicle reproductiu. Passat aquest temps, les vespes abandonen el niu i aquest ja no torna a ser reutilitzat. Aquests vespers es van deteriorant a poc a poc i no cal retirar-los perquè no generen risc per a les persones. Malgrat que no és especialment agressiva per a les persones, sí que captura moltes abelles i posa en risc l'equilibri del nostre ecosistema.

Si teniu coneixement d'un vesper actiu, podeu avisar a la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament alhora que podeu comunicar-ho a la Generalitat mitjançant aquest aplicatiu.

Publicació 10.10.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina